Monday, November 17, 2014

Asa vad eu de acasa...

O tara de mistocari condusa de cel mai serios dintre pamanteni. Asa vad eu de acasa...

Dragii mei, nu va culcati pe-o ureche impacati cu victoria de duminica. Este mai important ca oricand sa ramanem cu ochii pe ei ca pe butelie. Iohannis este un presedinte fara experienta, proptit inainte fara un program foarte concret. A balmajit un ghiers de o mediocritate dezarmanta pe politica externa, a cantat un pic pe cota unica si ne-a promis ca pica amnistia. In rest omul este o enigma. In schimb, cu baietii din partidul sau nu mai avem nelamuriri... din pacate. Mi-e teama ca am platit lautarul si ne trezim apoi cu toata formatia.

Iohannis nu a vrajit Romania cu gospodareala Sibiului, foarte frumos de altfel, ci doar cu un pic de bun simt si speranta ca scapam de moastele lui Hruscev. Vine cu o mentalitate sanatoasa, dar vine neinarmat intr-o arena politica dispusa sa faca orice pentru supravietuire. Naravurile astea se leapada greu. Daca pana ieri era mai ok sa piarda decat sa fie marlan, din decembrie nu mai pierde pe barba lui, ci pe viata noastra. Astia p-aici joaca la rupere, trag la gioale fara menajamente. E pacat sa ajungem in doi ani la glumele lui Bendeac: “Mi-a dat de m-a julit”.

Nici ai lui din partid nu sunt cusuti cu firetul de aur. Deasupra palton nou, in rest aceleasi zdrente. Romania are si pe drepta niste zgarieturi serioase care nu ies la spalatorie. Putem tolera niste compromisuri rusinoase temporare, dar trebuie dat cu niste DNA si pe acolo. "Marea revelatie" asupra caracterului fostului ACL va fi propunerea unui prim-ministru si/sau negocierea unui nou guvern. Mai bine zis, daca nu se misca repede, si nu capitalizeaza corect pe victorie, ne paste eternul pact de coabitare ostila, care de fapt nu inseamna altceva decat contre perverse intre smenari ofticati, pe timpul si nervii nostri.

De ce spun "noul guvern"? Pentru ca social-democratii fac implozie in timp ce vorbim. Oricate acatiste ar da cuplul Ponta-Dragnea, partidul ii vrea aruncati in propriile sabii. Din spate sar greii cu dorinta de varsare de sange. Electoratul face explozie in Kiseleff, la asta se mai adauga si ravasele otravite de la mai marii europeni. Vorba aiatolahului: "mult sange infidel va curge pe taramul sfant al islamului inainte de judecata cea dreapta". Nu va faceti totusi iluzii. PSD va renaste din propria cenusa, cu fete mai vechi, sau mai noi, dar cu aceleasi metode. Dupa o saptamana de cutite intre omoplati, lucrurile se vor mai aseza si atunci vom vedea aceleasi fufe politice dornice sa ne convinga ca s-au mai spalat.

Romanii nu au votat Iohannis, ci impotriva unui regim corupt care i-a adus la exasperare. A fost un vot anti PSD, dar mai important, a fost un vot impotriva unei clase politice arogante si imbecile. Intr-un fel nici pe cei din dreapta nu-i incanta victoria. Odata cu rezultatul de duminica au realizat ca nici la ei nu mai merge cu fofarlica. In aceasta perioada vor supravietui doar cei ce se vor putea adapta la reactiile unui electorat dezmeticit.

Dupa o perioada de reflectare si la Antena 3/RTV va urma un val de decapitari, dar nu cred intr-o schimbare de narav. La inscaunare, pe Iohannis il asteapta tot televiziuni arvunite, care nu fac altceva decat sa sifoneze capital politic in directii nepotrivite. Acestea vor arunca cu fecale calde direct din chilotii pierzatorilor, in timp ce jurnalistii echidistanti isi vor cauta socati cuvintele. In decembrie il asteapta un buget siluit cu perversiuni de gandirea vizionara a guvernului social-democrat. Urmeaza acoperirea cheltuielilor si cu mortul si cu pomana.

In doi ani il asteapta parlamentarele care se negociaza mereu la iatagan. Prerogativele nu par sa il implice direct pe Iohannis, dar mandatul lui Base a dovedit ca nu se poate sta pe tusa la nuntile mari. Trag speranta la un referendum pentru reformarea parlamentului... uninominal, subtiat, mai putin catatonic, dar ma tem ca sunt naiv. De douazeci de ani stanga si dreapta isi vomita in senat toate scursurile, iar Iohannis, cu toate bunele sale intentii, risca sa se trezeasca singur pe insula Cotroceni, mai ales daca joaca in ringul dambovitean dupa reguli nemtesti.

Pana atunci... bundestag, pardon... bun venit la Bucuresti!

No comments:

Post a Comment

Please comment