Wednesday, November 19, 2014

CNA vrea sa se trezeasca... meh, prea tarziu.

Am citit zilele astea mesajul revoltat al unui membru CNA satul de practicile presei. Ca orice rahat lasat sa zaca prea mult in aer liber, CNA-ul redescopera un invelis tare pe care daca il atingi cu varful pantofului, se sfarama intr-o moliciune puturoasa. Romanii n-au pus botul la mesajele sovine emanate prin televiziunile tip ciocan politic. Ardealul, autonomia, neatarnarea, ortodoxia, bubulii lui Pavel Corut... toate s-au izbit fara efect de urechea suprasaturata a alegatorilor, chiar si in mediul rural.

Coalitia asta rusinoasa intre politicieni si mass media a incercat sa ne asmuta unii impotriva celorlalti cu analize mincinoase si previziuni sinistre scuipate in direct. Numai o obscenitate dezgustatoare ca CNA putea trece cu vederea aceste fapte penale. Instigarea la ura de rasa, clasa, etnie, orientare sexuala sau crez este infractiune. Ma bucur sincer ca maghiarii, sasii, dar mai ales romanii au dat dovada de o minte sanatoasa pe care o parte a presei si-a pierdut-o.

Noi pe-ai nostri i-am scuturat un pic si pare ca incep sa inteleaga de unde li s-a tras. In schimb, UDMR s-a intors tot la atitudinea aia de domnisoara sfioasa. Urmeaza o serata de cocktailuri molotov cu bufet suedez si pe la sediul lor, chiar daca nu vor sa recunoasca. Capetele verzi care gandeau o trecere la roseata USL 2.0 se vor rostogoli. Este doar o chestiune de timp.

UDMR a tradat maghiarimea cumplit. Dupa primul tur, unde a impins candidat ca sa nu fie nevoit sa se pozitioneze politic prea devreme, a promovat la etapa cu fete mari sfioase la maritis. Pana la urma, intr-un gest de o curvasarie politica rar intalnit, a sarutat ghiulul pesedist impotriva vointei electoratului. Cateva zile mai tarziu, o canta iarasi pe aia cu "fiecare face ce simte".

Dupa ce au primit instiintare de divort de la partidul care ar fi trebuit sa-i reprezinte, o cutremuratoare majoritate a maghiarilor au votat Iohannis. Cu aceasta ocazie, conducerea uniunii maghiare si-a sabotat in mare masura sansa de a promova interesele etniei in fata unei drepte prietenoase. Razgandelile astea de domnisoara stupida si mizeriile faptuite de coalitia rosie in turul doi au jignit inteligenta publicului de orice etnie. Mascarada electorala a demonstrat fara sa vrea ca etnicii din tara nu au legatura cu interesele de partid. Sigur, au ramas multi xenofobi care apara Ardealul si astazi, cu furca in mana si staniolul pe cap.

In ceea ce priveste relatia dintre romani si celelalte etnii, cred ca e timpul pentru vindecare. De acelasi lucru avem nevoie si intre romanii dezbinati cu nemernicie de manipularea clasei politice. Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca nu batranii ne deturneaza destinele, nici saracii. Doar sleahta de imbuibati din spatele lor este vinovata.

No comments:

Post a Comment

Please comment